Vlieg vissen & vis cursussen


Wist u dat in het Langsua Nasjonalpark talrijke stroompjes, riviertjes en meren te vinden zijn? In al deze komt onder andere de wilde beekforel voor. Een prachtige vis! Ze kunnen tot 80 cm lang worden met een gewicht van maximaal 7.0 kg. In onze wateren is het meer gebruikelijke gewicht van een gezond exemplaar tussen de 0.3 en 2.0 kg.

 

Het vangen van een beekforel kan op verschillende manieren maar met vlieg aan een vliegenhengel gaat het op een aparte en een fascinerende manier! Het lijkt heel moeilijk als je naar de ervaren vliegvissers kijkt, en die enorm lange lijn in mooie bogen boven en achter de visser ziet bewegen. Toch is het niet zo moeilijk om de basistechniek te leren. Met een paar uurtjes “droog” oefenen op een stuk grasland kan menigeen het leren. Het vergt natuurlijk meer inspanning en concentratie om de lijn in de lucht te houden en daarna de vlieg te laten landen exact daar waar je wilt; maar als je eenmaal op deze manier zo’n mooie forel hebt gevangen dan….!

 

Naast vliegvissen kunt u het ook met spinners of ander kunstaas proberen. Dat is natuurlijk een hele andere manier van vissen en vereist ander materiaal. Maar ook komen hierbij andere problemen aan de orde, hoe houdt u bijvoorbeeld die spinner in beweging? Hoe reageert dat kunstaas op bewegingen van de top van uw hengel, ga zo maar door.

 

Daarom bieden wij van Discover Nature Norway viscursussen aan voor diegenen die de basis van het vliegvissen willen proberen. Of voor wie nog nooit een hengel in handen heeft gehad en het met een werphengel en een spinner eens wil proberen! Wij kunnen het U leren. Geslacht en leeftijd is onbelangrijk. We hebben alle materialen om u tijdens een paar leuke cursus uurtjes de basis voor beide manieren bij te brengen.

 

Aansluitend op het droog oefenen nemen we u mee om het geleerde in de praktijk te brengen. Dat doen we natuurlijk in de natuur en betekent dat we geen garanties geven. Forellen zijn wilde dieren en als ze niet willen bijten, tja…

 

Wij kunnen u een aantal voorstellen doen:

 

1. Basiscursus vliegvissen, bestaande uit 2 uur droog oefenen gevolgd door 5 uur in het echt.

 

2. Basiscursus spinvissen, bestaande uit 1 uur droog oefenen gevolgd door 5 uur in het echt.


Prijzen & materiaal

Het materiaal voor vliegvissen en spinvissen hebben wij voor u. Wij hebben dus hengels, molens, vliegen, lijn, spinners etc.

 

De kosten voor deze cursussen berekenen wij per uur. We rekenen € 25 per uur per persoon.

Dit is inclusief het gebruik van het materiaal en koffie of thee.

Een visvergunning kost € 12,50 per dag per persoon. Dit dient separaat te worden betaald.

Foto impressie