2 & 3 daagse tochten inclusief overnachting


Een 2 en 3-daagse tocht betekend lekker vroeg opstaan want we vertrekken om 08.00 uur. Samen met ons zult u vervolgens gedurende 2 dagen per mountainbike, te voet en per kano door het Langsua Nasjonalpark trekken. De 2e dag zullen we zo rond 20.00 uur eindigen.

 

Wij kunnen u deze tocht aanbieden met een gereduceerde prijs indien u overnachtingen boekt in ons Bed&Breakfast via airbnb. (zie prijzen)

 

Onze groepen zijn beperkt tot maximaal 8 personen, dit om ervoor te zorgen dat we veel persoonlijk contact met elkaar kunnen hebben. Vanwege veiligheidsnormen kunnen we geen kinderen jonger dan 14 jaar oud toelaten dus 14 jaar is absoluut de minimum leeftijd!

 

 

Wat kunt u van ons verwachten:

 

Wij als gidsen weten veel over de natuur in Noorwegen. Wij kennen het gedrag van de dieren die hier leven en hoe we ze kunnen benaderen. Wij weten waar en waarom we voorzichtig moeten zijn wanneer we bijvoorbeeld door de bijzondere vegetatie moeten lopen. Als je vragen over de natuur hebt kunnen wij de meeste van deze vragen beantwoorden, maar als wij iets niet weten zullen wij je dat ook eerlijk zeggen.

 

Vervoer naar het beginpunt van de tocht, en natuurlijk terug naar ons trefpunt aan het einde van de trip. Je spullen welke je niet nodig denkt te hebben tijdens de reis, waaronder je slaapzak zullen door ons worden vervoerd naar het basiskamp, zodat we niet te veel gewicht bij ons hebben. (Max 7 kg.)

 

Wij geven je een goed en gezond lunchpakket mee dat genoeg bevat om de dag door te komen. Dit pakket kun je tijdens het reizen overdag gebruiken. Koffie en thee zijn gedurende de hele trip inbegrepen en zullen we aanbieden tijdens onze rust pauzes. Uiteraard krijg je genoeg tijd voor het maken van foto's .

 

Ons basiskamp staat garant voor een mooie en rustige avond en nacht in de natuur en zal “de plek” zijn waar je niets hoeft te doen. Je kunt een bad nemen maar je kunt ook een hengel ter hand nemen en ons helpen om genoeg forellen te vangen voor het avondeten. Het is wel de bedoeling dat we gezamelijk de avond maaltijd bereiden.

 

Natuurlijk moet ook iemand het kampvuurtje gaande houden. Kortom er is genoeg te doen. Maar uiteraard is het hoofdthema: gewoon ontspannen…….!

 

's Nachts slapen we in onze Lavvo's (Tippi's) met 4 a 5 personen per tent. Hier hebben we 5 cm dikke slaapmatjes voor U klaarliggen. Lavvo's zijn mooie functionele en ruime Noorse tenten waarin we, indien nodig een klein vuurtje kunnen maken om ons aan te warmen.

 

Het gebruik van onze kano’s en toebehoren en van de mountainbike’s en helmen is ook inbegrepen in de prijs. Dit geld natuurlijk ook voor het kookgerei en het bestek.

 

Het gebruik van de vishengels, snoeren en kunstaas is eveneens gratis maar wil je vissen dan moeten we 10 euro per dag rekenen voor een vergunning. Dit is iets wat bij binnenkomst van het natuurgebied ter plaatse direct betaald moet worden.

 

In geval van nood hebben wij de beschikking over een satelliet telefoon hiermee kunnen wij in contact komen met ambulance, brandweer en politie. Vanzelfsprekend kunnen we hiermee ook je familie en verwanten bereiken in geval van noodzaak daartoe. Zoals je uit bovenstaande al wel begrepen zult hebben is er geen bereik voor mobiele telefoons (GSM) en ook WIFI verbindingen zijn niet voorhanden!

 

 

Wat wij niet kunnen bieden:

 

WC’s en douches; die zijn er niet dus als je hoge nood hebt dan moet je in de vrije natuur even een plekje zoeken. Voor het opfrissen geldt eigenlijk hetzelfde, je kunt gaan zwemmen in de meren of jezelf even onderdompelen in een beekje. Dat kan natuurlijk wel eens kouder zijn als gehoopt. Iets wat we ook absoluut niet kunnen garanderen is dat we elanden te zien krijgen, het is door hun grote territorium niet eenvoudig om ze te vinden. Daar komt nog bij dat ze graag laat in de avond actief worden.

 

 

Wat wij van onze gasten verwachten:

 

Een goede conditie, je hoeft geen “super sporter” te zijn maar wees jezelf er van bewust dat we af en toe te fiets en te voet door moeilijk terrein moeten en soms stukken moeten klimmen. Ook het kanoen gaat soms tegen de stroom in. Het is allemaal goed te doen maar een beetje conditie is wel vereist.

 

Je moet het weer nemen zoals deze komt, het kan soms heet of koud zijn, er kan veel wind staan en helaas regent het ook wel eens. Gelukkig is het weer in de maanden Juni, Juli en Augustus meestal goed maar dit biedt natuurlijk geen garantie.

 

Dat je onze aanwijzingen volgt als we door een stuk natuurgebied heen gaan met bijzondere vegetatie en dat je je afval niet in de natuur achterlaat maar meeneemt tot in het basis kamp. Met andere woorden dat je respect hebt voor de natuur.

 

Deelname aan onze reizen is geheel op eigen risico, je dient derhalve voor vertrek een formulier met onze wettelijke voorwaarden te ondertekenen.


Zaken welke u zelf moet meebrengen:

• Slaapzak en eventueel een kussentje (slaapmatjes hebben wij).

 

• Spullen voor uw persoonlijke hygiene en gezondheid (medicijnen niet vergeten).

 

• Genoeg kleding voor verschillende weertypes dus ook een regenjas, handoek,   zwemkleding.

 

• Goede berg-, of stevige wandelschoenen. Slippers en sportschoenen zijn echt niet geschikt.

 

• Een zonnebril, zonnecreme een hoed of petje en een anti-muggenstick is ook nuttig.

 

• Uw camera met accu's en dergelijke en eventueel uw eigen verrekijker.

 

• Een rugzak voor al deze spullen en geschikt voor gebruik tijdens de reis.

 

 

!!! Denk erom dat alles voor uzelf draagbaar blijft en in uw rugzak past !!!

Be sure NOT to take too much!
Be sure NOT to take too much!


Prijzen 2018

2 daagse trip inclusief 1 nacht in de natuur, koffie/thee, lunch, ontbijt en een simpele maaltijd € 265 per persoon zonder gelijktijdige B&B boeking.

 

3 daagse trip inclusief 2 nachten in de natuur, koffie/thee, 2x lunch, 2x ontbijt en 2x een simpele maaltijd € 365 per persoon zonder gelijktijdige B&B boeking.

 

 

 

2 daagse trip als boven, COMBINATIE PRIJS € 230 per persoon ALLEEN indien u gelijktijdig ons B&B heeft geboekt voor 4 dagen middels airbnb (deze dienen separaat betaald te worden !)

 

3 daagse trip als boven, COMBINATIE PRIJS € 320 per persoon ALLEEN indien u gelijktijdig ons B&B heeft geboekt voor 5 dagen middels airbnb (deze dienen separaat betaald te worden !)

Foto impressie